Pravni tim Sindikata profesionalnih fudbalera BiH dobio je presudu, koja u cijelosti ide u korist igrača Igora Makitana, u sporu protiv južnoafričkog kluba TS Galaxy SC.

Igrač je, naime, zbog povrede bio primoran da odsustvuje sa terena nekoliko mjeseci. Klub je za vrijeme oporavka krenuo sa negativnim radnjama protiv igrača, inicirali su disciplinske postupke i kasnili s plaćanjem ugovorenih obaveza. Sindikat je zastupao igrača u disciplinskom postupku, a kasnije i raskinuo njegov ugovor, te vodio postupak pred FIFA-om, koji je rezultirao 100% uspješnosti.

“Zahvalan sam Sindikatu na svemu što su uradili za mene. Od početka smo imali sjajnu komunikaciju i ishod postupka me naravno, mnogo raduje. Iza mene je jedan težak period, ali sada s optimiznom gledam ka dalje”, rekao je Makitan.

Ono što želimo istaknuti jeste izuzetnu svijest igrača, koji je od samog pregovaranja za angažman u drugoj državi tražio savjete Sindikata. Zahvaljujući izmjenama prvobitnog nacrta Ugovora koje je pravni tim Sindikata napravio i predvidio, ovakav rasplet je omogućen.

Pozivamo sve igrače, igračice i trenere da nam se obrate za pomoć i podršku u njihovim karijerama.