Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini  želi upoznati javnost s posljednjim, uspješnim aktivnostima naše organizacije.

Naime, pravni tim naše organizacije u proteklim mjesecima vodio je i pozitivno okončao sporove za veliki broj igrača, koji su naplatili svoja potraživanja od strane nekoliko klubova.

Igrači Said Husejinović, Adis Hadžanović i Marinko Rastoka riješili su svoj status i naplatili potraživanja od strane FK Sloboda Tuzla, a pri tome želimo istači pozitivan primjer savjesnog poslovanja, transparentnosti i spremnosti na dogovor od strane novog rukovodstva FK Sloboda Tuzla, što je rijetka situacija kada su u pitanju odgovorne osobe premijerligaških klubova.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini vodio je sporove za veliki broj igrača protiv NK Čelik Zenica, koji su uspješno okončani u proteklom periodu, a nažalost, kašnjenje s realizacijom isplate dugovanja na osnovu presuda protiv Kluba, rezultiralo je neodigravanjem utakmice 15. kola PLBiH između FK Željezničar i NK Čelik Zenica. Naša organizacija trenutno vodi još nekoliko postupaka protiv ovog Kluba, zbog višemjesečnog kašnjenja s isplatama dospjelih potraživanja prema Igračima.

Želimo istaći da su pojedini sporovi bili izuzetno komplikovani zbog specifičnosti ugovornih odnosa između Igrača i Klubova, te apelujemo na igrače da koriste resurse koje im pruža SPFBiH, kako bi se u potpunosti osigurali prilikom zaključivanja radnog odnosa s klubovima.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini trenutno vodi više od 20 sporova za Igrače, te će naša organizacija u narednim sedmicama objaviti podatke o tome koliko novca smo osigurali igračima u ovoj kalendarskoj godini, a ovim putem pozivamo sve igrače Premijer lige BiH, 1. Lige FBiH, 1. Lige RS, fudbalerke Premijer lige BiH za žene, fudbalerke trenere i bh. igrače u inostranstvu da postanu članovi naše organizacije, te da vode brigu o svojim pravima.