U ponedeljak, 14.05.2018, u prepunoj sali Hotela Hills u Sarajevu je održana manifestacija “Kristalnih 11” u organizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera/nogometaša Bosne i Hercgovine.

Izbor najboljih fudbalera Premijer lige BiH za proteklu sezonu prošao je u odličnoj atmosferi, a u sali je bilo preko 150 gostiju i predstavnika medija iz cijele BiH.

U izboru “Kristalnih 11” učestvovali su svi fudbaleri i treneri premijerligaških klubova. Ukupno je prikupljeno 248 glasačkih listića. Izabran je najbolji tim, najbolji igrač, najbolji mladi igrač, najbolji trener, najbolji sudija, a po prvi put ove godine izabrana je najbolja igračica i najbolji trener ženske ekipe u BiH. Sindikat profesionalnih fudbalera/nogometaša BiH će u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju razvoju ženskog fudbala/nogometa u BiH po uzoru na ostale evropske organizacije i članice FIFpro-a.

Najbolja igračica za prošlu sezonu je Alisa Spahić (SFK 2000), dok je titulu trenera najbolje ženske ekipe osvojila Samira Hurem (selektor ženske A reprezentacije BiH i trener SFK 2000).

Titulu najboljeg fudbalera BHT Premijer lige BiH osvojio je Goran Zakarić (Željezničar), dok je za najboljeg trenera proglašen Blaž Slišković (Zrinjski). Najbolji mladi igrač je, baš kao i prošle sezone, Luka Menalo (Široki Brijeg).

“Kristalnih 11” čine: Kenan Pirić (Zrinjski), Darko Todorović (Sloboda), Pero Stojkić (Zrinjski), Slobodan Jakovljević (Zrinjski), Daniel Graovac (Željezničar), Jovan Blagojević (Željezničar), Elvis Sarić (Sarajevo), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Goran Zakarić (Željezničar) i Mersudin Ahmetović (Sarajevo).

Sindikat profesionalnih fudbalera/nogometaša Bosne i Hercegovine zahvaljuje se svima koji su svojim prisustvom uveličali spektakl uz obećanje da će naredna manifestacija “Kristalnih 11” biti još bolja. Zahvaljujemo se i Sport Klubu koji je radio direktan prijenos manifestacije. Također se zahvaljujemo svim sponzorima koji su nas podržali kako bi sve proteklo u najboljem redu i kako bi svi skupa mogli skupa uživati.

Galeriju možete pogledati na našoj facebook stranici:

https://www.facebook.com/sindikatprofesionalnihfudbalerabih.ba/