Sindikat profesionalnih fudbaler BiH okončao je s uspjehom predmet igrača Farisa Handžića, protiv člana prve lige Srbije, FK Novi Pazar.

Prvobitno, pravni tim Sindikata pokrenuo je postupak protiv kluba zbog kašnjenja s plaćanjem mjesečnih primanja za igrača, te nevođenje igrača na pripreme i forsiranje da trenira sam, odvojen od profesionalne ekipe. FIFA je dana 11.7.2022. godine donijela presudu koja u cijelosti ide u korist igraču, a poslije neizvršenja presude od strane Kluba, izrećene su sankcije Novom Pazaru. Klub se suoči s nemogućnošću registracije novih fudbalera u ovom registracionom periodu, a početkom ove sedmice klub je izvršio svoju obavezu u cijelosti, te je igrač isplaćen, a Novom Pazaru skinuta zabrana registracije.

“Smatramo da je ovaj spor jako bitan, jer smo uspjeli dokazati da profesionalni igrač mora imati nesmetan pristup trenažnom procesu profesionalne ekipe. Čestitamo igraču i naravno našem pravnom timu. Sportske sanckije predstavljaju veliki udarac za klubove, kada se suoče s njima i to je mjera koja se pokazala vrlo efikasnom.”, rekao je Aldin Đidić, osnivač Sindikata.

Sam fudbaler nije krio svoje zadovoljstvo, te je imao samo riječi hvale za usluge Sindikata, te je pozvao i sve druge igrače, koji se zadese u sličnoj situaciji da se obrate Sindikatu.