FIFPRO je organizovao međunarodnu konferenciju o suzbijanju namještanja utakmica s gledišta igrača, vlade, policije i kladioničarskih firmi.
Konferenciju su organizirali FIFPRO i Steve Menary, voditelj Erasmus+ projekta financiranog od strane Europske komisije, u suradnji sa Univerzitetom u Nikoziji. Istraživanje je trajalo tri godine, sadrži izvješće na 112 stranica i obuhvaćalo je namještanje utakmica u prijateljskim utakmicama. U istraživanju su sudjelovali igrači i  sindikati iz Malte, Cipra, Grčke i ostali sportaši iz EU.
Menary je u svom izlaganju naveo da su prošle godine odigrane 73 sumnjive prijateljske utakmice i istaknuo je nedostatak pravila i ograničenja za agente koji organiziraju prijateljske utakmice i za tzv. Data scoute koji daju informacije kladionicama u stvarnom vremenu.
Frederique Winia, voditeljica članstva u FIFPRO-u, predstavila je podatke o globalnom pokretanju aplikacije Red Button, koju podržavaju i FIFA i UEFA.
Red Button je mobilna aplikacija koja je dostupna svim profesionalnim igračima kao alat kojim će se služiti u slučaju prijavljivanja svakog pristupa od treće osobe, informacije ili pokušaja namještanja utakmica.
Na konferenciji je govorio Samir Arab, bivši malteški U-21 reprezentativac koji je sudjelovao u policijskim istragama i iznio je svoju priču o opasnostima namještanja nogometnih utakmica, rekavši da je njegov suigrač patio od psihičkih problema nakon prijetnji i maltretiranja.
Samir je odslužio dvogodišnju zabranu igranja jer nije prijavio pristup treće osobe u vezi namještanja utakmice i naglasio je kako mu je aplikacija Red Button mogla pomoći u zaštiti njegove sigurnosti.
Roy Vermeer, direktor pravnog odjela FIFPRO-a, rekao je da su klubovi postali osjetljivi zbog neisplata plaća i neodržavanja stabilnih uvjeta poslovanja. Šef odjela za integritet FIFA-e Ennio Bovolenta i UEFA-ina obavještajna službenica Angeela Celestino također su predstavili strategije svojih organizacija u borbi protiv namještanja  utakmica.
Claudio Marinelli, član Interpolove radne skupine za namještanje utakmica, predstavio je kako međunarodna policija potiče nacionalne vlade da istraže namještanje utakmica.