Jučer je u Hotelu Ibis Style u Sarajevu održan prvi radni sastanak predstavnika Sindikata profesionalnih fudbalera BiH sa bh. trenerima.

Veliki broj trenera se odazvao okupljanju, a još veći broj njih je iskazalo svoju stopostotnu podršku namjerama Sindikata da osnaži položaj trenera u bh. fudbalu.

“Namjera je bila da okupimo trenere Premijer lige, Prve lige FBiH i Prve Lige RS, te trenere koji rade u lokalnim klubovima u Sarajevu. U nadolazećem periodu ćemo organizovati radne sastanke po gradovima, kako bi okupili trenere i razgovarali o tome šta možemo napraviti da unaprijedimo njihov status”, rekao je Aldin Đidić, osnivač SPFBiH, te je dodao:

“Izmjena posljednjih pravila, kao plod socijalnog dijaloga na evropskoj razini, treneri su osnaženi u svojim pravima. Nadležnosti za rješavanje sporova, ugovorna obaveza, te ugovorni elementi su jasno definisani i zasigurno možemo reći da treneri sada imaju mnogo bolji ambijent u kojem trebaju raditi”

Dodajmo, u uvodnom dijelu sastanka Vahidin Halilhodžić i Mersad Selimbegović obratili su se svim prisutnim video porukama, poželjevši uspješan rad i iskazaviši podršku za ovu inicijativu Sindikata.