Od 16 do 18. ovog mjeseca održan je globalni kongres Svjetske unije fudbalera – FIFPRO. Sedamdeset zemalja članica, koje predstavljaju više od 52.000 profesionalnih igrača i 4.000 igračica bilo je prisutno.
Predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera BiH, kao punopravna članica unutar velike FIFPRO porodice, prisustvovali su kongresu, te su glasali za sve bitne, strateške odluke.
U skladu sa novim statutom FIFPRO  je proširio sastav izvršnog odbora s 13 na 18 članova. Novi predsjednik FIFPRO-a je Španjolac David Aganzo (predsjednik španjolskog nogometnog sindikata) koji je naslijedio dosadašnjeg predsjednika Philippe Piata koji je na čelu FIFPRO-a bio dva četverogodišnja mandata.
40-godišnji David Aganzo bivši je profesionalni fudbaler koji je igrao u Španjolskoj za Real Madrid, Espanyol, Valladolid i Racing de Santander.
Na Kongresu se raspravljalo i o aktualnim temama poput SP-a svake dvije godine, preopterećenosti profesionalnih igrača, odnosima s FIFA-om i UEFA-om, mentalnom zdravlju profesionalnih nogometaša te o raznim drugim temama.