Brend Prime Fitness i Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH uspostavili su saradnju. Ovaj zanimljiv brend predstavlja novi, moderni concept fizičke pripreme profesionalaca i amatera, a osnovao ga je Adnan Zahirović, bivši reprezentativac BiH i višegodišnji član naše organizacije, koji je prije nekoliko sedmica pristupio i Upravnim strukturama Sindikata.

Prime Fitness omogućit će svim članovima naše organizacije popuste i pogodnosti na svoje usluge i programe treninga.

“Posljednjih nekoliko godina zanimam se i edukujem se u smjeru treninga snage i kondicione pripreme sportaša. Između ostalog, student sam Univerziteta u Tuzli na odsjeku edukacije trenera u sportu. Ove godine sam odlučio da uz podršku supruge, koja je također certificirani fitness instruktor, pokrenem svoj brend. Trenutno se bavimo individualnim, polu-individualnim i grupnim treninzima.”, rekao je Adnan, dodavši:

“Sa sportašima radimo individualne treninge, gledamo šta je njima u tom trenutku najpotrebnije, da li je to rad na rehabilitaciji, snazi, kondiciji ili mišićnoj snazi. Dakle, pripremamo sportaše za sve ono što ih očekuje na terenu, a najviše će profitirati od naših usluga u pripremnom periodu i u pauzi između prvenstva. Naša namjera je da sportaš dođe u optimalnom stanju na pripreme, kako bi u toku klupskog pripremnog ciklusa podigao formu i dočekao prvenstvo. Imamo svoju dvoranu, sa svim pratećim rekvizitima i saradnju s teretanama, tako da, spremni smo za sve što treba našim klijentima.”

Na saradnju sa SPFBiH gleda pozitivno. “Za sve članove Sindikata imamo posebne popuste, a uz naše treninge, u mogućnosti smo pružanja usluga i fizioterapeuta, te nudimo posebne programe rehabilitacije. Iznimna nam je čast što smo postigli saradnju sa Sindikatom profesionalnih fudbalera, predstavnikom svih igrača u BiH.”

Na kraju, Zahirović se dotakao i važnosti postojanja Sindikata fudbalera za bh. igrače. “Ja sam 12 godina bio profesionalac, sada sam ušao u trenerske vode i gdje god sam igrao, bio sam član Sindikata te države. Smatram da je fantastična stvar za igrača što imaju priliku u Bosni i Hercegovini tražiti savjet i stručnu pomoć od Sindikata. Sindikat rješava sve probleme za igrače i svi profesionalci u našoj državi trebaju biti članovi Sindikata. Uvjerio sam se u to mnogo puta u razgovoru s prijateljima, fudbalerima, koliko su zapravo pomoći dobili od Sindikata. Sindikat treba biti prva adresa za sve fudbalere, bez obzira kakav problem imali. Svjedoci smo da postoje ljudi, koji igračima nude rješenja zaobilaznim putem da riješe njihove probleme, u to se ne trebaju upuštati. To se pokazalo vrlo loše za igrače. Apelujem na sve igrače da pristupe Sindikata, jer će dobiti najbolju moguću pomoć.”

Pratite Prime Fitness na društvenim mrežama i iskoristite odlične ponude za trening. LINK.