FIFPRO i FIFA su na ceremoniji u Milanu proglasili najbolje fudbalere u 2019. godini a glavna nagrada otišla je u ruke Argentinca Lionela Messija. Nakon proglašenja najboljih u konkurenciji golmana, trenera, uslijedilo je dodjeljivanje nagrada najboljem timu u 2019. godini.

Najboljih 11 FIFPRO i FIFA za 2019. godinu su: Alisson, Sergio Ramos, Matthijs De Ligt, Virgil Van Dijk, Marcelo, Luka Modrić, Eden Hazard, Frenkie De Jong, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Kylian Mbappe.

Najvažniji dio večeri bio je proglašenje najboljeg igrača FIFPRO i FIFA u 2019. godini, a u konkurenciji su bili Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Virgil Van Dijk. Nagrada je na kraju otišla u ruke Argentinca Lionela Messija koji je ovu nagradu dobio rekordni, šesti put. Vrijedi napomenuti da je članica reprezentacije SAD-a, Megane Rapinoe, najbolja nogometašica svijeta za 2019. godinu.

Za najboljeg trenera proglašen je menadžer europskog prvaka Liverpoola Juergen Klopp, a za najbolju trenericu izbornica svjetskih prvakinja SAD-a Jill Ellis. Najbolji golman svijeta prema izboru FIFPRO i FIFA za 2019. godinu je Liverpoolov Alisson Becker, dok je Mađar Daniel Zsori postigao najljepši pogodak sezone i osvajač je ‘Puskas nagrade’. Nagradu za “fair play” dobio je menadžer Leeds Uniteda Marcelo Bielsa, jer je naredio svojim igračima da puste pogodak svom protivniku nakon što su oni postigli gol dok je protivnički igrač ozlijeđen ležao na travnjaku.

U najboljih 11 fudbalerki izabrane su Sari van Veenendaal, Lucy Bronze, Nilla Fischer, Kelley O’Hara, Wendie Renard, Julie Ertz, Amandine Henry, Rose Lavelle, Marta, Alex Morgan i Megan Rapinoe.

Igrači i igračice Premijer lige BiH su zahvaljujući Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH uzeli i ove godine učešće u prestižnom izboru WORLD 11.